Duyuru

Kapat
Henüz duyuru yok.

Eski 386 board'da Keyboard Interface error...

Kapat
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

Eski 386 board'da Keyboard Interface error...

Bu hatayı atlatmak için ISA slotlarından yahut BIOS'a elleşerek bir çözüm var mıdır acep? Geçenlerde elime bir 386 board geçti, çalışıyor ama muhtemelen batarya korozyonundan dolayı bu hataya düştüm... hatta ilk seferinde çalıştı ancak i/o kartı slot beğenmediği için bir kaç kez slot değiştirdim (korozyon kaynaklı muhtemelen) sonradan bu hata ile kalakaldı board.

Board şu, bataryayı söküp korozyonun etkisini sirke ile bir nebze temizledim ;

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.  Resmin ismi:  IMG_5846.JPG Görüntüleme: 1 Büyüklüğü:  151,7 KB
    Konu I.R.on tarafından (https://www.commodore.com.tr/member/3-i-r-on Saat 07-03-2020, 01:50 ) değiştirilmiştir.

Şu tarz bir connector ile com üzerinden ps/2 klavye bağlanabilir ama BIOS hatasını nasıl geçebilirsin bilmiyorum
    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  26,8 KB

Yorum yap

Hardware seviyesinde bağlantı nasıl onu bulup öyle ilerleyeyim.. enteresandır ps/2 ve at klavyenin sisteme nasıl bağlandığı ile ilgili teknik detay bulamadım. Benzer şekilde bios için de özel bi bios hazırlamak için bir yazılım filan ilk aramalarda karşıma çıkmadı. Vogons’u biraz deşmek lazım. Ya da ikinci bir tamirat operasyonu yapılacak bu anakarta.

Yorum yap

Bu arada başlıkta 386 board’u eski diye tanımlamam abesle iştigal olmuş, soketsiz yapısıyla belki de nispeten yeni bile olabilir bu

Yorum yap

Tantal kapasitörler sıkıntılı olabilir belki.

Ben de bir 486 kart üstünde biraz kafa yordum geçende. I/O kart saçmalıyordu. 2 farklı I/O kart denedim. İkisi de HDD leri bir görüyor, bir görmüyor. Gördüğü zaman bios çıkışı boot etmiyor. Sonra yine görmüyor. Biraz vogons'u araştırdım. Şöyle bir sonuç çıktı. Kullandığım cache sram çiplerinden kaynaklanabiliyormuş. Bütün TAG ve cache ram leri sökünce, IO karlar düzgün çalışmaya, boot etmeye başladı normal olarak. Muhtemelen benim cache çiplerinde ya da cache jumper larında bir sorun var. Chipleri fırsatını bulursam TL866 ile bir test edeceğim.

Asıl 486 makinem ise tam bir ruh hastası. Görünürde hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen, aletin işlemci seçim jumper'ları çalışmıyor. sadece 25/33 fsb jumper etkin. 486dx 33 te sabit kaldı. sx25 / sx33 takınca dx sanıyor, dx50 mhz takınca 25, cyrix 50 mhz işlemci takınca 75 mhz de çalışıyor. Sonra zorla BIOS'a sokuyor. dx33 işlemci ile, Diagnostic yapınca tüm testleri geçiyor ama numeric processor (fpu) invalid interrupt gibi bir abuk hata verip sistemi halt ediyor. Buna rağmen FPU çalışıyor render bile alabiliyorum.
          Konu Synthmaster tarafından (https://www.commodore.com.tr/member/158-synthmaster Saat 14-03-2020, 17:24 ) değiştirilmiştir.

Yorum yap

Cache bellekleri sökeyim harbiden. Bir ara Vestel teknik servisinde staj yaparken bir dünya ucuz cache bellek denemiştik... kusurlu olan çok çıkıyordu.

Yorum yap

wolfiem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Şu tarz bir connector ile com üzerinden ps/2 klavye bağlanabilir ama BIOS hatasını nasıl geçebilirsin bilmiyorum
              Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  26,8 KB
              Aha... olm ben bu mesaja yeterince dikkat kesilmemişim. Bios hatasını geçmek için hatanın alındığı yer yamanıp yeni bios yazılabilir. Ama seri hat üstünden bağlanan klavyeyi de bios görmez yine başa döneriz.

Yorum yap

Hazırlanıyor...
              X