Duyuru

Kapat
Henüz duyuru yok.

Amstrad GX4000 / CPC Plus Kartuş PCB

Kapat
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

Amstrad GX4000 / CPC Plus Kartuş PCB

CPCWiki forumdan Chinnery nickli bir arkadaş homebrew Amstrad GX4000 ve CPC Plus kartuşlarınızı yapabilmeniz için PCB kaynak dosyalarını paylaşmış.
    İlgisini çeken arkadaşlar için aşağıya ekledim.

Chinnery'nin paylaşımı da şöyle;

"Bildiğim kadarıyla bilinen bir sorun var - Plus makinenizde reset switch varsa, Acid seçeneğini kullanmıyorsanız board'un düzgün şekilde başlamama ihtimal yüzde ellidir. Güç döngüsü HER ZAMAN düzgün şekilde başlatılıyor. Aslında bunun bir çözümü olduğunu biliyorum ama henüz bir yardım gelmedi.

Ekteki 2 diyagram, Acid varyantı ve Acid olmayan varyant için bileşen seçeneklerine yardımcı olmak için eklenmiştir. Çalışır hale getirmek için bir eprom'a ihtiyacınız olacak. Serigrafi üzerinde hangi bileşenlerin nereye konulacağını etiketledim, bu yüzden çözülmesi kolay olmalı.

ZIP dosyası hem Eagle tasarım şemalarını hem de board düzeni dosyasını içerir. Böylece isteyen herkes inceleyip üretebilir. Üretilmesi için, PCB üreticisine yükleyebileceğiniz "gerbers" adında bir alt klasör vardır. Hem JLCPCB hem de Seeed Studio Fusion'ı denedim ve harika sonuçlar aldım.

Tadını çıkarın!"

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  ?action=dlattach;attach=28835.png
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  51,8 KBResmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  ?action=dlattach;attach=28837.png
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  52,4 KB

Kaynak: CPCWiki Forum

Plus'ı olan düşünsün, banane

Yorum yap

Herkes de bir tane var ama henüz elinde değil

Yorum yap

amiga.os Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Plus'ı olan düşünsün, banane
        JLCPCB'den siparişi verdim. Gümrüğe takılmazsa 2 aya kadar gelir. O zaman kadar bir PLUS bul artık kendine

Yorum yap

Bir lehimli, bir tane de lehimsiz bana 😂

Ps: pcb tasarımı old school ve şık bu arada.

Yorum yap

Lehimleri beraber yaparsak biri lehimli olur yoksa iki lehimsiz

Bu arada Plus beyaz olduğu için PCB'yi de beyaz sipariş ettim. Neye benzeyecek bakalım

Yorum yap

wolfiem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

JLCPCB'den siparişi verdim. Gümrüğe takılmazsa 2 aya kadar gelir. O zaman kadar bir PLUS bul artık kendine
              Bulmayı bırak, görsem bir tane ona da şükür edeceğim

Yorum yap

Benimki İngiltere'den gelsin, sen de bir tur atarsın

Yorum yap

PCB'ler geldi. Diğer malzemelerin yurtdışından gelmesini beklemek uzun sürecek. O nedenle bir deneme yapabilmek için Türkiye'den 27C4001 ve 74HC112 alıp test etmeye karar verdim. Hafta sonu romu yazıp, dualar eşliğinde GX4000'de deneyeceğim

Click image for larger versionName:	Views:	1Size:	67.0 KBID:	594

Yorum yap

Hazırlanıyor...
                  X