Duyuru

Kapat
Henüz duyuru yok.

Commodore 64 için Mac OS X ile Yazılım Geliştirme Arayüzü (IDE)

Kapat
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

Commodore 64 için Mac OS X ile Yazılım Geliştirme Arayüzü (IDE)

macOS tabanlı bilgisayarları kullanarak C64 assembler kodu yazmak isteyenler için Relaunch64 isimli bir IDE mevcut. Yazılım açık kaynak kodlu ve Github üzerinden erişilebiliyor.

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  800px-R64_331.png
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  216,3 KB

Geliştirici notları şöyle;

"Relaunch64, Windows, Linux ve Mac OS X'te C64 assembler kodlaması için kullanılan bir (metin editörü) IDE'dir. Relaunch64, temiz ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü sayesinde, kodlamayı hızlı ve kolay yapmayı sağlayan birçok özellik sunar.

Relaunch64'ü çalıştırmak için Java 7 veya üstü gerekir. Program GNU GPL 3 (veya daha üstü) kapsamında lisanslanmıştır. Kişisel ve profesyonel kullanım için ücretsizdir.

Bu editör bilinen cross-assembler'lar ile birlikte çalışır. Şu anda desteklenen assembler'lar 64tas, ACME, ca65, DASM, DreamAss, Kick Assembler ve TMPx'dir. Diğer assembler'larla da çalışabilir, ancak syntax highligting özelliği %100 doğru çalışmayabilir."

Geliştiricinin web sitesi: popelganda.de

Notepad neyinize yetmiyor yahu

Yorum yap

Vim editor varken Notepad de neymiş?

Yorum yap

Şahsen yakın zamana kadar Notepad++ kullanıyordum, assembly syntax highlighting için bir plugin indirmiştim sanırım. Sonrasında Visual studio code'a geçtim, onun için de syntax işinde bir plugin var. Derleme/linkleme olayları için genel de bat dosyası yazmayı tercih ediyorum ama o iş de geçenlerde IRQHack64 V2'nin kaynak kodları linux üstünde de derlensin diye çabaladığımda cortladı. 64tass'ı ubuntu altında derledim filan ama kullandığım Petcat gibi minik tool'lar, bat dosyalarındaki basit kopyalama operasyonları bile uğraştırdı.

Yorum yap

Ben basic işler için TextMate kullanıyorum ve herkes tavsiye ediyor diye bir yandan Sublime Text'e geçmeye kullanıyorum. TextMate'e elim öyle alışmış ki Sublime'ı hep göz ardı ediyorum. Shortcut'lara alışık olmadığım için de Sublime biraz ters geliyor. TextMate ile yapamadığım bir şey olana kadar da böyle sürecek sanırım

Yorum yap

Ooo hemen bir Mac alalım :P

Yorum yap

Hazırlanıyor...
            X