Duyuru

Kapat
Henüz duyuru yok.

PSP Go ile C64 Emülasyonu

Kapat
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

PSP Go ile C64 Emülasyonu

PSP ile emulator kullanımının yaygın olduğunu duyunca ben de denemeye niyetlendim. Sürekli el altında tutması daha kolay olacağını düşündüğüm için de, PSP Go üzerine kurmaya karar verdim.

Tabiki, ilk olarak C64 ile başlamak istedim Elimdeki PSP Go zaten CFW'li olduğu için emulator kurmak hiç uğraştırmadı.

VicePSP'yi http://psp.akop.org/vice.htm adresinden indirip, bilgisayara usb ile bağladığım PSP Go üzerindeki /PSP/GAME dizinine kopyaladım. Kurulum kısmı bu kadar basit. Ardından vice dizini altında Games diye bir dizin oluşturup favori oyunum Commando oyununun disk imajını buraya kopyaladım. PSP Games menüsünden Storage kısmına gelip Vice emulatörünü çalıştırdım.
    Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	118.0 KB ID:	366
    Emulator menüsünden L-R butonları ile Game menüsüne geldim. Burada Games dizinini seçip az önce yüklediğim Commando oyununu seçtim.
    Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	124.8 KB ID:	373
    C64 açılıp LOAD"*",8,1: ve RUN komutlarını kendisi çalıştırdı.
    Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	89.6 KB ID:	368
    Biraz uzun ( 2 dakikaya yakın) bir beklemeden sonra oyun açıldı.
    Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	69.4 KB ID:	365Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	70.6 KB ID:	363Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	74.9 KB ID:	367
    Oyun gayet akıcı ve oynanabilir. Hatta yazıyı yazmaya başlamadan önce kendimi kaptırıp yarım saat kadar oynadım

Tabi ki gerçek makinada oynamak kadar keyifli değil ancak sürekli el altında C64 oyunlarına ulaşabilecek bir cihaz olması çok güzel oldu. Elinizin altında CFW'li bir PSP varsa ve henüz denemediyseniz, denemenizi tavsiye ederim.

Not: Lamba yansıma yaptığı için fotoları açılı çekmek zorunda kaldım. Kusura bakmayın.
    Eklenen Dosyalar
    PSP Vice Commando Oyunu Intro PSP Vice Menü PSP Vice Commando Oyunu Crack Intro
    Konu wolfiem tarafından (https://www.commodore.com.tr/member/4-wolfiem Saat 21-09-2019, 01:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Not eklendi.
Hazırlanıyor...
X