Duyuru
Kapat
Henüz duyuru yok.
[C64] EasySD - Eski adı IRQHack64
Kapat
X
-
Synthmaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYahu sen neler yapmissin 😊
Hemen benim kartuslardan birini kozmetik ameliyatla EasySD yapiyorum.
Bir ara dönüp mıncırmam lazım bunu, hayati bugfix'ler ile beraber github'daki source'ları güncellemem lazım.
Yorum yap
-
fort_apocalypse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEline, aklına sağlık @I.R.on
Yeni adını daha çok sevdim.
Yorum yap
-
Epey bir zaman olmuş gelişme aktarmayalı. Yakın zamanda kartuş için Özay'ın tasarladığı pcb üstünde ufak değişiklikler yaparak yeni bir pcb tasarladım, bunları sipariş ettim ve elime geçti pcb'ler.
Hatta bunlardan bir tanesini de dizip deneme şansım oldu.
Öncelikle yaptığım değişiklikler şunlardı,
1. IRQHack64 firmware'inin kullandığı IRQ hattı ve EasySD firmware'inin kullandığı IO2 hatlarını seçimlik hale getirecek 3 pin'lik bir jumper ekledim.
2. İlk IRQHack64 pcb'sinin tasarımında ufak bir talihsizlik yaşanmıştı. MOSI ve MISO hardware SPI için kullanılan default pin'lerinde karşılıklı yer değiştirmişti. Bu yüzden SdFat kütüphanesinin bit banged SPI çözümünü kullanmak durumunda kalmıştık. Yeni pcb tasarımında bu hatayı düzelttim.
Dediğim gibi pcb siparişi verdim, pcb'ler de elime ulaştı ve hatta bir tanesini dizdim denemek üzere...
İlk etapta eski firmware'i deneyeyim dedim. Yeni eklediğim jumper'ı IRQHack64 pozisyonuna aldım ve eski firmware'i yükledim. Çalıştı mı dersiniz?
Menü karşıma gayet güzel geldi, dosyalar listelendi. Ancak kartuşun sayfa sayfa gezme özelliği çalışmadı 😂 Program seçince çalıştırmış mıydı bak şimdi hatırlayamadım, araya tatil girince daha fazla vakit ayıramadım.
Özetle ; sürat felakettir, şimdi kodlarda bir yerlere kondurduğum bekleme rutinini bulup oradaki sabit değeri değiştirmem gerekecek muhtemelen. Artık hardware SPI'ın kullanılıyor olması burada daha önce bahsettiğim bütün stream fonksiyonalitesinde çift buffer kullanma durumlarında zamanlama açısından hep fark yaratıyor olacak. Ölçmedim ancak örneğin video oynatan plugin eskiden buffer'ı yeniden doldurmak için X rasterline bekliyor idiyse artık daha az rasterline beklemesi yeterli olacak.
Kısmet diyorum, kenara çekiliyorum.
Yorum yap
Yorum yap